Kinastudien

Hei alle sammen. Jeg vet dette er litt på siden av hva bloggen skulle handle om, men det er blitt så viktig for meg å snake om dette at dere må få høre dette og så. Dette innlegget er viktig, og det handler om historien om oppdagelsen av kinastusien.

Til slutt snakker vi om en forståelse av hele mennesket som en organisme, noe som går langt utover det som står i kinastudien. Det som kinastudien gjorde i forståelsen av organismen er først og fremst gi en empirisk dokumentasjon på at forståelse ikke bare er praktisk, men også kan resultere i liv eller død. Du kan spise deg syk, og det viser seg at du kan i større grad også spise deg frisk.

Det begynte med en kar som heter Wallach. Jeg fant ham på youtube.

Budskapet hans er mineralmangel i mennesket. Han forteller hvordan mye død skyldes mineralmangler, selv om inngangsvinkelen hans er litt snodig. Senere har han satt en mineraldrikk i salg som løser alle problemer. Det er snodig, mannen er underholdende og det satt meg på sporet av noe.

Senere så jeg en film som het Cowspiricy. Den handler om hvor tung kjøttindustrien i America er blitt, og at det er activ undertrykking av informasjon om at produksjonen av kjøtt er blitt så stor at vi ødelegger planeten om vi fortsetter å spise så mye kjøtt. Og at det ikke en gang er sundt for oss å spise kjøtt. Og der var det en henvisning til Kinastudien.

Kinastudien er en bok om livsreisen til forfatteren som begyndte på en gård i America og endte i en lang karriere i forskning støttet av ulike kreftinstitutt i USA. Akkurat når jeg skriver dette innser jeg at konklusjonen denne boken gir ikke akkurat er partisk. Men det er derfor vi må prøve ut og få noen egne empiriske resultater.

En annen som har påvirket mine egne livsendringer og kostholdsprinsipper er en Dr fra vegetarianske institutt på Hawaii. Han forteller om vitaminer og mineraler, hva de er, hvor de kommer fra, og hva de gjør i kroppen. Det er også en kar fra et universitet i Usa som snakker om ulike typer sukker. Her kommer min konklusjon.

Det enkleste først. Alt hva du legger i munnen betyr noe for hele systemet. Magen er et stort kjemieksperiment. Alle vet at ingrediensene i en matoppskrift gjør godt eller vondt i maten. Hver lille ting spiller en rolle. Så også i kroppen. Først blir maten syrenøytralisert til kroppens PH, og så blir alt brutt ned i sine kjemiske bindinger til noe henmsiktsmessig for kroppens fordøyelse. Så blir maten skysset rundt i kroppen og fordøyd ute i cellene. Det er viktig å understreke at fordøyelsen skjer ute i cellene. Når du drikker alkohol, så blir alkoholen tatt opp i blodet umiddelbart. Så er det med alt du spiser, om du merker det eller ikke.

Det er derfor det betyr noe hva du spiser og drikker. Jeg har på en måte gått med tanken på at kroppen bare tar til seg det den vil ha og sender resten ut bak, men det er feil. Alt går gjennom organene på vei ut.

Jeg fortsetter senere!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *