Til kystkulturuka kommer

Vi har snakket om mye rart allerede I denne bloggen. Det gjelder mat og kosthold, sunnhet og helse, og krig og fred. Alt betyr noe for kystkulturuka, der mennesker og kultur alltid er i sentrum. Vi jobber konstant for å bedre alle forhold rundt vår kjære kystkultur til den grad vi vurderer et politisk parti, kustkulturukapartiet eller forkortet Kkup.

Navnet er noe omstridt ennå. Når du ser stort på det er hele norge en gigantisk kyst, og sånn sett er Norges kukltur en kystkultur. Kkup er derfor beredt tilå omfavne hele nasjonen i sin planlegging av kystkulturuka. Det kunne tenkes at det ville være fint med et litt mer tydelig politisk program.

Inntil nå har hovedfokuset vært uka vår hvert år, men nå er det blitt stilt et stort politisk spørsmålstegn til om kystkulturuka skulle være til mer enn bare et lite lokalt arrangement på hjørnet av en stor kystnasjon. I gamle dager solgte vi tømmer og seilte. I våre dager driver vi fremdeles med skipsfart og oljeformuen vår hviler i havet. Det gjør også laksen som selv om den forsøpler våre fjorder med fiskemat, antibiotika og fiskelort, og forsøpler våre mager med sykt kjøtt, forsyner vår juleøkonomi med pengevelde og kjøpekraft. Kanskje en dag oljenæringen tar slutt på grunn av for mye elendig infoprmasjon som får global oppvarming til å høres skummelt ut, vol produksjonen av elendig laks være en av våre viktigste inntektskilde. Spesielt når havet er mer og mer forurenset av alt det andre syke vi foretar oss i denne verden.

Det er på tide enda en ideologisk organisasjon som Kkup tar tak i dette og reiser et enkelt krav for menneskehetens beste. La oss alle samtidig legge ned alt det syke vi foretar oss og heller kom til Kystkulturuka for å spise økologiske krabber fanget i rettferdig handel-innkjøpte krabbeteiner garantert barnegåndsfri.

Og la oss ha kystkulturuka som en nasjonal ferieuke, der ingen får jobbe, bortsett fra de som selger krabbe på kystkulturuka. Vær snill å støtte opp om dette!

Takk, alle sammen. Vi sees snart.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *